dinsdag 21 september 2010

zondag 19 september

Zondag 19 september.

Vandaag gingen we varen voor de lol, we hadden een vrije middag  zogezegd. Maar eerst moesten we nog nieuwe glazuurproeven maken. Die zitten nu in de oven. 
De boot vertrok om 12.00, weer met dezelfde bootsman ( oom van Marcel). We zouden een paar dorpen aandoen en kennismaken met de dorpsbewoners. Na anderhalf uur varen  op de Cottica, in de andere richting, kwamen we bij een oud vervallen schilderachtig internaat (van de RK kerk) , waar de moeder van Marcel naar school was gegaan. En toen barstte er een zo befaamde, enorme regen en onweerbui los, die twee uren heeft geduurd. We konden gelukkig schuilen onder het afdak van de nieuwe school, maar konden niet meer naar het eigenlijke dorp. Daar heeft Nancy De Ramdanie, die freelance werkt voor ondermeer Kunstbeeld ons geïntervieuwd. Ondertussen speelde haar dochtertje uitbundig in de stromende regen in een enorme plas modder, na al deze hete dagen. Tijdens dit noodgedwongen oponthoud vertelde Marcel ook wat meer over zijn tijd op het internaat gedurende zijn lagere school periode. Eigenlijk had hij alleen maar goede herinneringen aan die tijd met de paters en de nonnen van de missie uit Nederland
Toen het weer droog werd gingen we weer terug en deden het dorp Ricanau Mofo aan. Dit is een vrij groot dorp, waar Marcel ook bezig is ten behoeve van creatieve aktiviteiten een gebouw neer zetten. Toen kwam er weer zo´n enorme hoosbui en ook daar  konden we bij de nieuwe school schuilen. 
In het dorp stond de hoogste boom die ik tot nu te heb gezien, een kankantrie. De rest van de terugweg  bleef het regenen, wel lekker koel. Deze keer waar we net voor het donker terug.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten