donderdag 16 september 2010

Paul Woei


Op zaterdagavond hebben we lekker gegeten in het Dumpling-restaurant. Hier kwamen we Paul Woei tegen: een Surinaamse kunstenaar, zowel schilder als beeldhouwer en de eerste directeur na oprichting van het Nola Hattermaninstituut. In die tijd is hij ook de leermeester geweest van Marcel Pinas. We werden door hem uitgenodigd om hem de volgende dag in zijn atelier te bezoeken.
Paul Woei is erg succesvol Hij beeldhouwt en schildert voornamelijk vrouwenfiguren en zijn sculpturaal werk is uiterst glad gepolijst en aaibaar. Hij woont in een royaal huis waarvan de gehele benedenverdieping atelier is. Na een rondleiding, waarbij zijn atelier tevens galerie is, hebben we een drankje gedronken op zijn terras en doorgepraat over de kunsten in Suriname vs. Nederland en de rest van de wereld. Hierna nog een laatste lunch in Paramaribo en dan op weg!


1 opmerking:

  1. Bedankt voor het delen. Grappig om mijn oom weer 'ns te zien. Hij is in de eerste plaats een vriendelijke man. Verder is hij een vakman en ik vind zijn werk erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen