maandag 20 september 2010

17 september, de oven brandt

Vrijdag 17 september
Er was voldoende klei vandaag en de workshop kon doorgaan. Ze waren weer erg enthousiast en heten o.m:
Abiomi, Mario, Rastoe, Meezaak, Jowanie, Massanga,Brittanie, Rudiella, Lariza, Susuella, Damelza, Eurel, Chayele, Magaisa, Nadisha, Gavairo, Foedisa, Shayenne, Joroi, Elviera, Satoeja, Zufaisa, Priska, Majentha, Veruschka, Farello, Danitio, Kathoura; er zijn nog veel meer prachtige namen.
Marcel had aanvankelijk geopperd om voor de oven de gasfles van het restaurant van zijn zus te gebruiken, want we hebben extra grote gasflessen nodig, het leek mij wel wat te ver gaan: straks zit het restaurant zonder gas! Maar een grote gasfles is behoorlijk duur. Door een gelukkig toeval vonden we een fles in de schuur van het huis, die we konden inruilen, en zo loste dat zich ook weer op. Vervolgens moest de drukregelaar worden aangesloten, wat niet zo maar ging dus dat kostte wat zaag- en fittingwerk. Om 12.00 uur was de oven klaar voor gebruik, en geladen met de tegeltjes van de eerdere workshops, een gedenkwaardig moment.
 De tafel die we nodig hebben voor de eindpresentatie heb ik ook kunnen regelen. Ik had ergens onderweg betonplaten zien liggen en betonpaaltjes. De combinatie daarvan levert een perfecte tafel op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten