maandag 20 september 2010

De eerste workshop Keramiek in TAS

Wo 15 September

We hebben wat klei, gekregen van iemand die deelnemer was van de workshop in Paramaribo, dus de workshop kan doorgaan.
Eerst gingen de kinderen tekenen bij Jakup, na het tekenen kwamen de kinderen binnendruppelen een verdieping lager waar de keramiekworkshops worden gehouden. Op het laatst was het volle bak en hebben ze allemaal een Moengo tegeltje gemaakt.
Toen er een groepje wat jongere kinderen rond de tafel ging zitten, deed Iet voor , met imaginaire klei, hoe je een rond balletje kon maken met je handen. Prompt deden ze iet allemaal na en bij het plat maken van het bolletje gingen zij  ook hier allemaal vanzelfsprekend toe over. Het was alsof ze een ritmische dans.uitvoerden.
Ze vonden het allemaal erg leuk en vonden het helemaal niet erg dat ze vieze handen kregen. Als de beloofde klei uit de buurt vandaag arriveert kunnen we vrijdag verder.

Iet zit er over na te denken of er in de toekomst in enigerlei vorm een ontmoeting en uitwisseling van het TAS en leerlingen van het Calandlyceum kan plaats vinden.  Het is hier een prima plek om van alles te organiseren.

Zelfs in Moengo komen er donkere wolken aan. Ik hoop op zo´n enorme stortbui. Het is vandaag 37 graden, gevoelstemperatuur 43 graden! Volgens de Ware tijd En dat gaat dan over Paramaribo. Hier is het volgens mij nog warmer.
Met deze warmte is het dan ook extra vervelend dat de koelkast het heeft begeven en het levert ook veel geregel en gedoe op veel heen en weer bellen enzo. Ook de internetaansluiting is nog niet in orde gekomen, helaas. Morgen moet ik naar Paramaribo terug om te zoeken naar de geschikte drukregelaar voor de oven. Even zeuren hoor! De beloofde klei uit de buurt is ook nog niet gekomen. We hebben vandaag wel weer hele lieve mensen ontmoet en we gaan zo weer lekker eten in het restaurant van de zus van Marcel.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten